افغانستانخبرونه

عکس‌هايی ازآثار طلاتپه درجوزجان به‌نمايش گذاشته

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت جوزجان در یک نمایشگاه عکاسی، عکس‌هایی از گنجینه طلا تپه این ولایت را به نمایش گذاشت. مسئولين ریاست اطلاعات وفرهنگ جوزجان می‌گویند، که هدف از این نمایشگاه آشنایی مردم باآثار گنجینه طلا تپه است. از سوی دیگر شماری از باشندگان جوزجان خواهان حفاظت از منطقه طلا تپه به عنوان یک مکان تاریخی و باستانی می‌باشند.
ریاست اطلاعات وفرهنگ ولایت بلخ به هدف آشنایی مردم باآثار باستانی و تاریخی این ولایت، عکس‌هایی از آثار طلاتپه را در یک نمایشگاه به دید عموم قرار داد.
مولوی سیف‌الدین متعصم، رئیس اطلاعات و فرهنگ جوزجان می‌گوید که با رویکار آمدن امارت اسلامی جلو کندن‌کاری‌های غیری قانونی در ساحات تاریخی جوزجان گرفته شده است.
(( در زمان اشغال اتحاد شوروی وقت، چندین شب نیروهای شوروی بالای طلاتپه کندن کاری نمودند و گنجینه‌های باختر از همین جوزجان به بیرون انتقال داده شده است.))
مسئولين این ریاست در عین حال خواهان توجه حفظ و مراقبت ساحات باستانی جوزجان استند. میراحمد شیرزی، مدیرحفظ آثار باستانی ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت می‌گوید: (( ما در رابطه به چهار آبدۀ تاریخی با مشکل مواجه استیم. به عنوان مثال: قلعه تاریخ چیرچی و آرامگاه خواجه ماهی‌پز که از سال‌ها راه آن مسدود است.)) باستان شناسان گنجینه طلاتپه را متشکل از بيست هزار قطعه جواهر، زیورآلات و سکه‌های به جامانده از دوره‌های کوشانیان و اشکانیان بیان کرده‌اند.
پیشینه این گنجینه به قرن اول پیش از میلاد برمی‌گردد که از یکی ازتپه‌های ولایت جوزجان در حومه شهر شبرغان؛ مرکز این ولایت کشف شده است.
از سوی دیگر شماری از باشندگان ولایت جوزجان از امارت اسلامی می‌خواهند که به ساحات باستانی این ولایت توجه بیشتر نشان دهد.سید محمد عابدی، یکی از باشندگان این ولایت از امارت اسلامی می‌خواهد که ساحه طلاتپه جوزجان را به یک ساحه باستانی تبدیل و آنرا مورد حفاظت و مرمت قرار دهد. ((ساحه تاریخی و باستانی طلاتپه در افغانستان یک جای تاریخی است و آثارش هم در افغانستان و منطقه نظیر ندارد.)) به گفتۀ مسئولين در ولایت جوزجان 43 محل باستانی قرار دارند که درحال حاضر بسیاری از آنان نیاز به ترمیم، حفظ و مراقبت دارند.

Related Articles

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *