
سخنگوی وزارت معادن و پترولیم امارت اسلامی از حفر دو حلقه چاه گاز در سال جاری در ولایت جوزجان خبر داده و میگوید که، در کنار این چاهها یک دستگاه تصفیه نیز نصب خواهد شد.
همایون افغان، سخنگوی این وزارت میافزاید که در سال جاری همچنان ۹۴.۵ نودچهار اعشاريه بنج کیلومتر مربع خط لوله گاز از جوزجان تا بلخ تکمیل و به بهرهبرداری سپرده خواهد شد.
مسئولين وزارت معادن و پترولیم میافزایند، که در حال حاضر ۶۰۰ هزار متر مکعب گاز در ولایت جوزجان تولید و پروسس میشود که آنان در نظر دارند ظرفیت تولید و پروسس گاز در این ولایت را به دو میلیون متر مکعب افزایش دهند.
آقای افغان میافزاید که: « ما تلاش داریم تا دستگاه جدید خریداری نمایم تا ظرفیت پروسس ۲.۵ دو اعشاريه بنج میلیون متر مکعب گاز را در یک روز داشته باشد و برای راهاندازی این پروژه آمادهگی کامل داریم.» درهمین حال، اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید هر چه سرمایهگذاری روی استخراج نفت و گاز بیشتر شود به همان میزان مشکلات کشور حل میشود.
خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید که: (( من فکر میکنم که در قسمت تولید انرژی از گاز ظرفیت بالا وجود دارد و در قسمت جذب سرمایهگذاری در این قسمت باید زمینه فراهم شود.))
در حال حاضر در ۹ منطقه ولایت جوزجان معادن گاز وجود دارد که از جمله آن میتوان به منطقه یتیم طاق، جرقدوک، جنگل کلان، خواجه بولان و شماری از مناطق دیگر از جمله معادن گاز اشاره کرد که این میدانهای نفتی توسعه خواهند یافت.
تولید انرژی برای امارت اسلامی اولویت دارد زیرا دولت برای تامین بیش از ۵۰ درصد برق مورد نیاز خود به کشورهای همسایه متکی است.
علاوه بر نیروگاههای تولید انرژی با استفاده از زغال سنگ، امارت اسلامی سرمایه گذاری در نیروگاههای گاز به برق را نیز تشویق می کند. این روند در کشور جدید نیست، زیرا یکی از پیشگامان در عرصه تولید برق طی چند سال گذشته موفقانه برق صدها هزار نفر را تامین کرده است.