
مقامهای وزارت اطلاعات وفرهنگ میگویند که هیچ کس حق مداخله درکار رسانهها را ندارد و یگانه مرجع ناظر بر کار رسانهها و خبرنگاران، وزارت اطلاعات وفرهنگ است. حیاتالله مهاجر فراهی، معین نشرات این وزارت درگفتوگوی اختصاصی با یکی از رسانه ها با بیان این مطلب افزوده، که از اثر سعی وتلاش این وزارت، آن عده خبرنگارانی که بازداشت شده بودند، رها گردیدهاند. مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ عدم مداخله در کار رسانهها وتامین مصئونیت خبرنگاران از اولویتهای کاری این وزارت است.آنان تاکید دارند که هیچ کس حق مداخله درکار رسانهها را ندارد و یگانه مرجعی که از کار خبرنگاران نظارت ميکند، وزارت اطلاعات وفرهنگ است.
حیاتالله مهاجر فراهی، معین نشرات این وزارت میگوید: (( اکنون طوری فیصله شده که به مشکلات رسانهها، ازطریق یک آدرس مشخص که وزارت اطلاعات وفرهنگ است، رسیدگی صورت گیرد. ما درولایات نیز به هدف رسیدگی به مشکلات خبرنگاران و عدم مداخله در امور رسانهها، کمیتههایی را ایجاد کردهایم.))
این مقام ارشد وزارت اطلاعات وفرهنگ همچنان از رهایی خبرنگارانی که از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند، خبر میدهد.او می افزاید ، که با توشیح قانون رسانهها بخش زیادی از مشکلات خبرنگاران حل خواهد شد.
(( توشيح قانون رسانهها شاید وقتگیر باشد، اما تا زمانیکه این قانون نهایی شود ما کار را روی یک طرزالعمل آغاز کردیم تا رسانهها بتوانند در پرتو آن فعالیت خود را تنظیم کنند.)) درهمین حال نهاد حمایت از رسانههای آزاد افغانستان(نی) کارکردهای وزارت اطلاعات وفرهنگ را درجهت ایجاد سهولت کار رسانهها تحسین میکند، اما این نهاد خواهان توجه بیشتر در این عرصه است.ظریف کریمی، مسئول این نهاد میگوید: (( هنوز یک سلسه مشکلاتی وجود دارد که میتوان از مشکلات اقتصادی خبرنگاران، اما امیدواریم که وزارت اطلاعات وفرهنگ درراستای حمایت از خبرنگاران از هیچ تلاشی دریغ نکند.)) توزیع کارتهای هویت به خبرنگاران، تقویت هماهنگی میان خبرنگاران و حکومت، توشیح قانون رسانهها و ایجاد رقابت سالم از پلانهای آینده وزارت اطلاعات وفرهنگ، در راستای ایجاد سهولت برای خبرنگاران و رسانهها میباشند.