افغانستانخبرونه

افزایش کارخانه‌های تولیدی روغن در تخار

مسئولين در ریاست صنعت و تجارت تخار می‌گویند که، درحال حاضر بیش از صدکارخانه تولید روغن در این ولایت فعالیت دارد و ده‌ها تن در این کارخانه‌ها مصروف کار می‌باشند. از سوی دیگر تولیدکنندگان روغن از نبود پارک صنعتی، کمبود برق و افزایش مالیات شکایت داشته و خواهان حمایت حکومت می‌باشند.
شماری از شهروندان این خبر را در زمینۀ اشتغال‌زایی و تقویت اقتصاد کشور به فال نیک گرفته و از علاقمندی شان به تولیدات داخلی سخن می‌زنند.
این شهروندان روغنی های تولید داخلی را باکیفیت توصیف کرده و می‌گویند که روغن‌های داخلی از لحاظ قیمت نیز نسبت به روغن‌های وارداتی اقتصادی تر است.
عبدالله يکی از باشندگان تخار می‌گويد: (( قیمت نظر به سال‌های دیگر مناسبتر است، با زیاد شدن کارخانه‌ها قیمت روعن زغر ارزان شده و ما از روعن زغر استفاده می‌کنیم.))
برخی از شهروندانی که در این کارخانه‌ها مصروف کار شده‌اند، از افزایش زمینه‌های کاری استقبال کرده و از حکومت خواهان حمایت از این فابریکه‌ها استند.
خان محمد، يکی از گارگران می‌گويد: (( خوش استیم که زمینه کار برای ما فراهم شده است و ما در وطن خود کار می‌کنیم. از امارت اسلامی می‌خواهیم که شرکت‌ها را حمایت کند تا جوانان به‌خاطر کار به دیگر کشورها نروند.))
از سوی دیگر مسئولين برخی از کارخانه‌ها تائید می‌کنند که مردم به تولیدات وطنی، به خصوص استفاده از روغن زغر علاقمندی دارند، اما می‌گویند که کارخانه داران با مشکلاتی چون، کمبود برق، بلند بودن مالیات و نبود پارک‌های صنعتی درتخار مواجه استند.
به گفتۀ آنان هرکارخانه روزانه ظرفیت تولید بیش از ۳۰ بشکه سی‌سیره روغن زغر را دارد.
غلام محمد مسئول یکی از این کارخانه‌ها می‌گوید: (( چهل تا پنجاه هزار دالر را در اینجا سرمایه گذاری کردیم. یکی از مشکلات ما کمبود برق است. روزانه اگر دو ساعت برق داشته باشیم، هشت ساعت دیگر برق نداریم.))
با این حال مسئولين در ریاست صنعت وتجارت تخار می‌گویند که درحال حاضر بیش از یکصد کارخانه تولیدی روغن زغر دراین ولایت فعالیت می‌کنند.
به گفتۀ آنان با کارخانه‌هایی که جواز فعالیت دریافت کرده باشند، در زمینه تخفیف صرفیه برق و دیگر سهولت‌ها همکاری صورت می‌گیرد.
ضياء الدين دلاوری، آمر صنعت وتجارت تخار می‌گويد: (( ما زمینه جواز گرفتن را برای آنان(کارخانه‌ داران) مساعد کردیم. از این طریق سهولت‌های زیادی برای آنان ایجاد می‌شود. صرفیه برق را هم از ۱۷ افعانی به ۶ افعانی کاهش دادیم.))
اما برخی از کارخانه‌داران از کاهش صرفیه برق استقبال کرده و خواهان تامین برق بیشتر برای کارخانه‌های شان استند.
گفتنی است که درحال حاضر قیمت ۷ کیلو روغن وطنی در بازار های تخار ۷۰۰ افغانی است.
نبات زعر ” کتان” در برخی از ولایت‌ها مانند:تخار ، کندز و بغلان کاشته می‌شود که مردم از آن بگونه سنتی و صنعتی روغن تولید می‌کنند.

Related Articles

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *